לקריאה עמודים ראשונים.

• מחיר הספר (נייר): 80 ש"ח  כולל משלוח רשום
  • מחיר הספר האלקטרוני: 60 ש"ח

לרכישת הספר, נא לפנות לגב' דניאל פרידלנדר catrc@univ.haifa.ac.il  או בטלפון: 04-8280779

תקציר

הספר "הטיפול הדיאדי באמצעות אומנות" מציג מודל עבודה לשילוב הורים בטיפול בילדים, תוך שימוש בהתערבויות מבוססות אומנות. המודל מתבסס על ההכרה בחשיבותה של המנטליזציה, בטיפול בקשיים אצל ילדים, על פי הגישה הפסיכואנליטית -התייחסותית. המודל מוצג דרך הצגת התיאוריה בתחום הטיפול הדיאדי וחיבורה לעולם הטיפול באומנות, תיאור הסטינג הטיפולי, דגשים על תפקידו.ה של המטפל.ת באמצעות אומנות, ותיאור העבודה עם ההורים. בנוסף, הספר מתאר יישומים פרקטיים של המודל, בעזרת תיאורי מקרה אילוסטרטיביים, ובתיאור התערבויות מבוססות אומנות הכוללות תרגילי הובלה, תרגילי תנועה ומתוכה נוצר דימוי, התערבויות המזמינות למעברים בין יחד ולבד, תרגילי משפחה, ומפגשים במרחב הבין אישי. הספר מיועד למטפלים באמצעות אומנויות, לסטודנטים, פסיכותרפיסטים העובדים עם הורים וילדים, ולמטפלים מתחומים נוספים המעוניינים להרחיב את הידע שלהם בתחום.

דפנה רגב הינה מטפלת מוסמכת באמצעות אומנות, מדריכה בכירה, חוקרת, מרצה בכירה בבית הספר לטיפול באמצעות אומנויות באוניברסיטת חיפה, וחברה במרכז המחקר ע"ש אמילי סגול בבית הספר לטיפול באמצעות אומנויות באוניברסיטת חיפה. היא מתמחה בטיפול דיאדי באמצעות אומנות, מטפלת ומדריכה בקליניקה פרטית.

שרון שניר הנה מטפלת באמצעות אומנות בהכשרתה, פרופסור חבר בתכנית לטיפול באמצעות אומנות במכללה האקדמית תל חי ועוסקת במחקר ובהוראת מחקר בטיפול באמצעות אומנות. אחד מנושאי המחקר המרכזיים שלה הנו ציורים משותפים.